Поставени нови паметни клупи

Поставени нови паметни клупи

Проектот за поставување на паметни клупи е во завршна фаза. Поставени се 2 од предвидените 5 клупи. Клупите се поставени на кејот на реката Луда Мара и на Градскиот парк. Во наредната фаза ќе се постават паметни клупи во Паркот на револуцијата, СЦ Јасмин и на просторот кај споменикот 12 Ваташки младинци. Дополнително, ќе се постават уште 3 клупи кои се обезбедени како донација. Проектот е со финансиска вредност од 280 000 денари а изведувач е фирмата Метал Апостолов.