Пресадени дрвја на улица 7-Септември

Пресадени дрвја на улица 7-Септември

Општина Кавадарци во координација со ЈП „Комуналец“ ОЕ „Паркови и зеленило“ денеска на нова локациа дислоцираа две листопадни дрва од видот „Ликвидамбар“.
Акцијата беше спроведена во рамките на проектот за реконструкција на улицата „7 Септември“. По изградбата на кружен тек на оваа улица на спојот со улицата „Цано Поп-Ристов“ се јави потреба од проширување на коловозната лента со одземање на дел од тротоарот.
На тоа место се наоѓаа две повеќегодишни дрва од вид на јавор. Наместо да го пресечат, надлежните од општината и „Комуналец“ превзеде акција за нивна дислокација. Дрвата беа стручно отстранети и засадени во тревникот над кејот на улицата „Браќа Џунови“.