ПРИСТИГНА „ПАЈАКОТ“-ВОЗИЛОТО ВО ФУНКЦИЈА НА РЕШАВАЊЕ НА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ

ПРИСТИГНА „ПАЈАКОТ“-ВОЗИЛОТО ВО ФУНКЦИЈА НА РЕШАВАЊЕ НА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ

Во Кавадарци пристигна специјализираното возило „Пајак“ кое ќе биде во сопственост на новоформираното Јавно претпријатие за паркинзи при Општина Кавадарци.

Со ова се оформува проектот за Зонско паркирање што опфаќа регулација на паркирањето во градот. Според проектот кој официјално ќе биде промовиран деновиве граѓаните ќе мораат да ги почитуваат прописите и правилата за паркирање на главните улици во Кавадрци.

Официјалната промоција на проектот „Зонско паркирање“ и Пајак служба  ќе се случи деновиве.