ПРОГЛАСЕНИ НАЈДОБРИТЕ СПОРИСТИ И  СПОРТСКИ КОЛЕКТИВИ ВО 2018

ПРОГЛАСЕНИ НАЈДОБРИТЕ СПОРИСТИ И СПОРТСКИ КОЛЕКТИВИ ВО 2018

На скромна свеченост во големата сала на општината, се одржа прогласувањето на Спортсист на годината за 2018.

Благица Колева џудист, освојувач на бронза од Балканското првенство во џуда одржано во Кавадарци ја понесе титулата најдобар спортист сениор за 2018 година.

Во колективните спортови признанието му припадна на карате клубот „Сансаи“, додека за најдобар млад спортист беше прогласена каратистката Владанка Аврамова од истиот клуб. Титулата најдобар млад колектив му припадна на ЖКК „Трокал“ М14 .

За најдобар тренер беше прогласена Ивана Аврамова од КК „Сансаи“, а Трајче Димитриев од ГФК „Тиквеш 1930“ го доби признанието најдобар спортски работник.

На свеченоста на која наградите ги доделија градоначалникот Митко Јанче, фудбалерот Даниел Мојсов, поранешниот кошаркар Никола Златев и претседателот на Советото Ристо Сакалиев беа доделени пехари, медали и благодарници на вкупно 35 наградени во категориите, таленти, јуниори и сениори.

Посебни благодарници беа доделени на градоначалникот м-р. Митко Јанчев за помагање, развој и унапредување на спортот, како и на Полциската станица од општа надлежност Кавадарци.