ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА ОБНОВА НА ФАСАДИТЕ  ВО ЦЕНТАРОТ НА КАВАДАРЦИ

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА ОБНОВА НА ФАСАДИТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА КАВАДАРЦИ

 

 

Со санација на надворешниот изглед на зградата број 2 на улицата „Браќа Хаџи-Тефови“ продолжува проектот за обновување на фасадите на зградите во централното градско подрачје.

Ова е деветта зграда по ред, на која Општината преку оперативата на ангажираната фирма „Метал Апостолов“ врши фарбање на фасадата, обнова на сачокот и на олуците.

Општината преку реализација на овој проект постигнува две главни цели: поголема безбедност за граѓаните со отстранување на опасноста од евентуална повреда од откинати делови на руинирана фасади, како и подобрување на есетиката на зградите и подобрување на изгледот на централното градско подрачје.

Општината проектот го реализира согласно прогамата за обновување на дотраените фасади на зградите во центарот на градот,