ПРОЕКТОТ ПАРК „СОЛУНСКА ГЛАВА“ ВО ЗАВРШНА ФАЗА

ПРОЕКТОТ ПАРК „СОЛУНСКА ГЛАВА“ ВО ЗАВРШНА ФАЗА

Општина Кавадарци со посредство на „Мој општинар“, а на барање на жителите, преку оперативата на ЈП „Комуналец“ го реализира проект за обновување на рекреативната зона на улицата „Солунска глава“.

Во текот на месец Октомври на површина од 3000м2 вработените од работната единица „паркови и зеленило“ секојдневно работеа на расчистување и уредување на просторот.

Согласно проектот теренот најпрвин се расчисти од отпад, шут и обрасната вегетација. Се замени старат и искршена фонтана со нова, се промени водоводната инсталација и се постави подземен систем со рапрскувачи за полевање.

Ќе следи хортикултурно уредување со трева и ниско стеблести растенија, а општината планира и репарирање на постојните реквизити од детскиот забавен парк.

Рекреативниот парк ќе добие и дополнително јавно осветлување.

По звршувањето на работите граѓаните од овој дел на градот ќе добијат обновена зона за одмор и рекреација.