ПРОШИРУВАЊЕ НА УЛИЦАТА „8-ми СЕПТЕМВРИ“ КАЈ ВВ „ТИКВЕШ“

ПРОШИРУВАЊЕ НА УЛИЦАТА „8-ми СЕПТЕМВРИ“ КАЈ ВВ „ТИКВЕШ“

Општина Кавадрци започна со реализација на нов комунален проект во урбаната населба „Бел Камен“.

Оперативата на „Градба промет“ од Кавадарци изведува градежни работи на проширување на делница од улицата „8-ми Септември“ на потегот од ВВ „Тиквеш“ до спојот со улицата „Бел камен“ во должина од 200 метри.

На оваа локација ќе се оформи нова коловозна лента од 7 метри со тротоар на двете страни секој со ширина од 2 метри.