РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ ЗАД „ОФИЦЕРСКАТА ЗГРАДА“

РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ ЗАД „ОФИЦЕРСКАТА ЗГРАДА“

Општината Кавадарци продолжува со акцијата за отстранување на диво поставените лимени гаражи од јавно-прометните површини. Деновиве се спроведува расчистувањето на просторот зад „офицерската зграда“ на улицата „7ми Септември“.

Овој јавно-прометен простор се наоѓа на улицата „Крсте Мисирков“, каде предмет на отстранување од узурпираниот простор се 11 лимени гаражи. По спроведувањето на целата акција и расчистувањето тој простор ќе биде уреден и претворен во паркинг за возоилата на станарите од тој дел на Кавадарци.