РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“  СЕ ОДВИВА НЕПРЕЧЕНО

РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА САЛАТА „ПАРТИЗАН“ СЕ ОДВИВА НЕПРЕЧЕНО

Проектот на општината за реконструкција на салата „Партизан“ е во тек. На увид во текот на градежните работи беше градоначалникот Митко Јанчев кој на самото мести имаше можност да види како се одвива реконструкцијата на најстарат спортска сала во Македонија.

Општина Кавадарци со овој проект ќе изврши внатрешна ревитализација на објектот со замена на таванот, на столаријата, на паркетот на теренот, а ќе се санира и фасадата.

На крајот ќе се интервенира и со хортикултурно уредување пред салата.