РЕКОНСТРУКЦИЈА НА НОВА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА НОВА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“

Продолжува проектот МСИП, за ревитализација на главните улици во градот. Денеска Општина Кавадарци преку ангажираната оператива започна со гребење на стариот и дотраен асфалт на улицата „Страшо Пинџур“.
Ова е нова фаза од проектот за обновување на коловозот, а ја опофаќа делницата од спојот со улицата „Слога“ до Ваташката пошта. Ќе се ревитализира вкупна површина од 4.350 метри квадратни со поставување на нов завршен слој асфалт, а во реконструкцијата е опфатена и промена на старите рабници.
За време на градежните работите на оваа улица се воведува времен режим на одвивање на сообраќајот.
Општината Кавадарци апелира до возачите и сите учесници во сообраќајот да се придржуваат и да ги почитуваат правилата и новиот времен режим на движење, како би помогнале за ефикасно и квалитетно завршување на работите.