РОТАРИ КЛУБОТ  СО НОВА ДОНАЦИЈА ЗА ГРАЃАНИТЕ НА КАВАДАРЦИ

РОТАРИ КЛУБОТ СО НОВА ДОНАЦИЈА ЗА ГРАЃАНИТЕ НА КАВАДАРЦИ

  Општина Кавадарци денеска постави нова чешма донација од „Ротари клубот“ Кавадарци. Чешмата е подарок на кавадаречките ротаријанци за граѓаните на општината.

Екипа на ЈП „Кмуналец“ ја постави чешмата на платото пред седумкатницата,  на местото каде досега имаше фонтана.

Овој нов донаторски гест на Ротари клубот е продолжение на нивните досегашни активност заедно со општината да донираат во функција на подигање на стандардите на живеење и урбанизација на околината.