Свечен прием за делегациите од збратимените градови и гостите од Федерацијата на Европските карневалски градови

Свечен прием за делегациите од збратимените градови и гостите од Федерацијата на Европските карневалски градови

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев за делегациите од збратимените градови и гостите од Федерацијата на Европските карневалски градови приреди свечен прием во холот на Домот на културата.
Кавадарци на гроздоберот 2019 година ги угости делегациите на збратимените општини: Бољевац, Бјељина, Горњи Милановац, Добрич, Едеса, Ковин, Лесковац, Макарска, Пантелеј-Ниш, Ражањ и Угљевик. Градоначалникот на сите им посака добредојде и искажаа благодарност со нивното присуство. Притоа подвлече дека таа соработка засилено ќе продолжи и во иднина. На приемот беа разменети меѓусебни подароци.
Од Бордот на ФЕК за градоначалникот Јанчев беше доделена плакета и медал во знак на признание на обновената соработка на „Тиквешкиот гроздобер“ со оваа најмасовна европска асоцијација на карневалските градови. Медал беше доделен и на Сања Крстик која е и потпретседател на асоцијацијата на карневалски градови.