СЕ ГРАДИ СКЕЈТ ПАРКОТ НА СПОРТСКИОТ ЦАНТАР „ЈАСМИН“

СЕ ГРАДИ СКЕЈТ ПАРКОТ НА СПОРТСКИОТ ЦАНТАР „ЈАСМИН“

Општината Кавадарци преку ангажираната оператива го реализира проектот за изградба на „Скејт парк“.

Согласно проектот во оваа фаза се копаат стопитe за заштитната ограда, а веќе е поставена подземната нисконапонска инсталација од системот за јавно улично осветлување.

На површина од  770  квадратни метри, се гради плато за рекреација и забава на младите „скејтери“. Скејт паркот ќа располага со 6 елементи и тоа: рампа (Bank Ramp), централен комбиниран елемент (Funbox + Grindbox 2/3 + rail 2/3), потоа Кутија за стругање (Grindbox 1), како и Кутија за стругање (Grindbox 2).

Од реквизитите ќе има и Четвртина цевка (Quarter Pipe), Права шина профил (Straight rail profile).

Општината ќе постави и урбана опрема: клупи за одмор и корпи за отпадоци.