Стартува изградбата на ПЕШАЧКО- ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА до Моклиште

Стартува изградбата на ПЕШАЧКО- ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА до Моклиште

Пешачко – велосипедската патека до Моклиште ќе биде долга 4 км. со широчина од 4 метри. Инвеститор е Општина Кавадарци а средствата ги обезбедија: Платежната агенција од Фондот за рурален развој, Вардарски плански регион и Општина Кавадарци. Работите ги изведува компанијата ” Ас машини”.