Франсускиот амбасадор Кристијан Тимоние во посета на Општина Кавадарци

Франсускиот амбасадор Кристијан Тимоние во посета на Општина Кавадарци

Денес Градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев оствари средба со франсускиот амбасадор во нашата држава Кристијан Тимоние, на која се  разговараше за низа актуелни прашања  во земјата и општината. Градоначалникот Јанчев го запозна гостинот со акуелните комунални и други вложувања во Општина Кавадарци, а најавено е формирање фонд за странска помош на француската влада за средства за разни проекти за што своја апликација ке има и Општина Кавадарци.