ЌЕ СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“

ЌЕ СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“

Општина Кавадарци преку ангажираната оператива започна со асфалтирање  на делница од улицата „Страшо Пинџур“. Според проектот МСИП поддржан од Светска банка и ЕУ, кој се однесува на реконструкција на главните улици во градот, се работи на потегот од  спојот со  ул. „Ресавска“ кај „вториот триаголник“ па до ваташката пошта.

Во деновите на изведување на асфалтирањето на ова улица, заради квалитетно и непречено работење се воведува времен режим на сообраќајот.

Општината апелира до возачите, до сите учесници во сообраќајот, како и до граѓаните да се придржуваат кон новиот режим на сообраќај и да искажат разбирање и трпеливост.