Амбасадорот на САД се сретна со градоначалникот Јанчев

Амбасадорот на САД се сретна со градоначалникот Јанчев

Градоначалникот на општина Кавадарци Митко Јанчев денеска имаше работна средба во својот кабинет со амбасадорот на САД Џес Бејли.

За средбата информираше во изјава за медиумите Јанчев и рече дека амбасадорот ја поздравил соработката помеѓу градоначалникот и советот иако доаѓаат од различни политички партии.

„Разговаравме на таа тема и е многу среќен што тоа функционира. Ми се чини дека сме единствена општина во Македонија каде функционира градоначалникот од една опција а Советот да биде од друга и да функционира како што треба без никакви опструкции во интерес на општеството. Не само овој амбасадор, сите кои имаат дојдено се задоволни поради тоа и мислам дека тоа е правиот начин и правиот пат за развивање на демократијата во Македонија“ рече Јанчев.

Тој нагласи дека амбасадорот ја подржувал општина Кавадарци, давал голема сила и ветер во грб за да се движи општината напред.

„Сме со исто мислење, дека имаме добра перспектива и економска и општествена, да се развиваме како општина во подобра насока“ додаде градоначалникот и информира дека се разговарало на економски, општествени и политички теми.

„Американската амбасада е доста инволвирана во сите ситуации и е доста добро запознаена со функционирањето на општините и на Владата, така да можеме да очекуваме поддршка во секој дел, нормално таа поддршка може да биде и материјална и финансиска и со инвестиции во делот на развој на економијата“ рече Јанчев во изјавата за медиумите.