АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА „ЈОВАН ПЛАНИНСКИ“

АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА „ЈОВАН ПЛАНИНСКИ“

Реконструирана уштре една витална улица во Урбаната заедница „Задругар. Механизацијата на фирмата „Изолација“ од Скопје постави нова асфалтна маса во должина од околу 300 метри на улицата „Јован Планински“.

Реконструкцијата на оваа улица е дел од втората кампања за ревитализација на неколку улици во градот.

Работите стартуваа со гребењето на старата и дотраена асфалтна подлога при што беа отстранети 1.700м2 оштетен асфалт.

Општината за овој проект издвои 1.813.000 денари, а парите се обезбедени од сметката за комунална изградба од од буџетот.