Градоначалникот Александар Панов беше во посета на ООУ „Тошо Велков-Пепето“

Градоначалникот Александар Панов беше во посета на ООУ „Тошо Велков-Пепето“

На почетокот од новата учебна година градоначалникот Александар Панов беше во посета на ООУ „Тошо Велков-Пепето“. Имаше можност на самото место да се запознае со условите и подготвеноста на училиштето за новата учебна година. Панов оствари кратки средба со учениците во неколку паралелки од претпладневната настава на часовите по музичко, историја и информатика. Градоначалникот во рамките на престојот изврши обиколка на наставничкиот кабинет и помошните простории.

Во изјава за медиумите тој искажа задоволство од она што го виде. Притоа нагласи: „Она што го видов е навистина добро. Подготвеноста на училниците и кабинетите е одлична. Училиштето целосно го оправда државното признание за најдобро во Македонија. Уште еднаш констатирав дека општинските, републичките и средствата од донаторите вложени во обнова и реконструкција на објектот го нашле вистинското место. Се уверив и во професионалната изведба на целосно обновениот санитарен јазол во училиштето, што беше последна од низата проекти на општината во објектот. Во оваа прилика морам да истакнам дека состојбата и со останатите општински основни и средни училишта во општината е иста. Имаме целосно реконструирани објекти кои подготвени ги дочекаа учениците“.

Директорката на училиштето Ѓурѓица Алексова од името на учениците и наставниот кадар се заблагодари на Панов, на Советот и на Општината што имаат разбирање за потребите на образовните институции и редовно прават проекти ско кои се подобруваат условите за работа и престој во училиштата.

На крајот од посетата градоначалникот Панов уште еднаш на сите ученици им посака успешна учебна година со ветување дека инвестициите во образовните институции ќе продолжат и во наредните години.