Градоначалникот Панов упати честитка по повод Рамазан Бајрам 2016 година

Градоначалникот Панов упати честитка по повод Рамазан Бајрам 2016 година

Почитувани,

сограѓани, припадници на муслиманската вероисповест, Без разлика на вашата етничка припадност, дозволете ми Во мое и во името на граѓаните на општината Кавадарци да Ви го честитам Еден од најсветите исламски празници Рамазан-бајрам.

Ви посакувам празникот да го поминете во радост во хуманост и хармонија со семејството, меѓу своите пријатели и соседи,. Овие денови на  празнична радост, кога се јакнат вредностите на толеранција и меѓусебно разбирање, нека бидат денови на  општоприфатените хумани човечки вредности.

Празникот Рамазан Бајрам Ви го честитам со најискрени желби за успех. Посакувам токму во овие денови да ги зацрвстиме нашите вековни принципи на градење на мултиконфесионална Македонија, во која нашите граѓани христијани и муслимани од секогаш знаеле да живеат едни со други, а не само едни покрај други, без разлика на нивната верска или етничка припадност.

Уште еднаш, Ви го честитам големиот празник и Ви посакувам многу здравје, среќа, радост и духовен мир, а духовниот мир нека Ви донесе успех во сите полиња и дејности на Вашите животи.

 

Со почит

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Александар Панов

    градоначалник