Свечената седница по повод празникот 7ми Септември

Свечената седница по повод празникот 7ми Септември

Свечената седница по повод празникот 7ми Септември

Свечената седница по повод празникот 7ми Септември, 78 години од ослободувањето на градот Кавадарци, петмина наши сограѓани се закитија со највисокото општинско признание наградата 7-ми Септември. Веруваме дека за добитниците е чест и одговорност да бидат пример за сите кои работат и создаваат во Кавадарци и кои сакаат да го променат нашиот град на подобро, создавајќи подобра иднина за сите нас и нашите деца.

Честит 7-ми Септември, 78 години од ослободувањето на Кавадарци

Честит 7-ми Септември, 78 години од ослободувањето на Кавадарци

Нека е честит 7-ми Септември, 78 години од ослободувањето наКавадарци.

Слободата што ни ја обезбедија борците ни остана да ја надоградуваме со просперитет за градот, да обезбедиме иднина за најмладите, но и да го сочуваме достоинството како македонци. Денес кавадарчани тоа и го прават.

Во оваа прилика би сакал и да ве поканам на Тиквешки Гроздобер 2022, по две години пауза организираме манифестација која долго ќе се памети, збогатена со многу културни, забавни и музички содржини, затоа од петок 9 до недела 11ти Септември, Кавадарци ќе слави и ќе испишеме уште една приказна под отворено небо.

 

Асфалтирање на ул. ,,Вардарска” и ровот на дел од ул. ,,Шишка”

Асфалтирање на ул. ,,Вардарска” и ровот на дел од ул. ,,Шишка”

Денеска комплетно се асфалтираше ул. ,,Вардарска” и ровот на дел од ул. ,,Шишка”. На оваа улица претходно се постави атмосферска канализација. Овој проект е дел од грант доделен на општина Кавадарци од германската банка за развој КФВ.

И Н Т Е Р Е Н  О Г Л А С  БРОЈ 03/2022

И Н Т Е Р Е Н  О Г Л А С  БРОЈ 03/2022

И Н Т Е Р Е Н  О Г Л А С  БРОЈ 03/2022

За унапредување на 1 административен  службеник во општинската администрација на Општина Кавадарци 

Општина Кавадарци објавува интерен оглас за унапредување на административен службеник 1 (еден) извршител и тоа : 

1.УПР 01 01 Б04 000 Раководител на Одделение за образование и спорт, Сектор за образование и спорт 1 (еден) извршител.

Отворен советувалиштниот центар за помош и поддршка на жртви на родово базирано и семејно насилство

Отворен советувалиштниот центар за помош и поддршка на жртви на родово базирано и семејно насилство

Градоначалникот Митко Јанчев заедно со градоначалниците на Општините Неготино, Росоман и Демир Капија како и претставници од Националната мрежа против насилство врз жените и здружение за родова еднаквост ,,Визија’’ Кавадарци го отворија советувалиштниот центар за помош и поддршка на жртви на родово базирано и семејно насилство.

Ова е прв регионален советувалиштен центар поддржан од општина, во случајот поддржан од 4 општини.Главна цел на овој центар е да се подобри пристапот до специјализираниот сервис за жени и деца жртви. Советувалиштето се наоѓа на локација лесно достапна за лица со физичка попреченост и ќе го користат жени и деца жртви на семејно насилство од Кавадарци, Неготино, Демир Капија и Росоман.