Најдени резултати за : СЦ Јасмин

ИЗГРАДБА НА УЛИЦИ ВО НАСЕЛБАТА „ЈАСМИН“

ИЗГРАДБА НА УЛИЦИ ВО НАСЕЛБАТА „ЈАСМИН“

Фирмата „Градба промет“ деновиве работи на реализација на комуналниот проект на Општина Кавадарци за изградба на улици во населбата „Јасмин“.

Според проектот во оваа фаза општината треба да изврши пробивање на нови улици согласно Деталниот урбанистички план со што би се оформиле комунациите за индивидуалните станбени објекти во тој дел на градот под СЦ „Јасмин“. Ангажираната оператива треба да изврши нивелирање, трасирање, поставување на бетонски рабници и тампонирање на улиците.

ПРОДОЛЖУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТ НА ПРОЕКТОТ ЗА ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДУВАЊЕ

ПРОДОЛЖУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТ НА ПРОЕКТОТ ЗА ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДУВАЊЕ

Реализацијата на проектот на Општината Кавадарци за подигање на нови зелени површини на повеќе локации во градот е во полн ек.
Денеска екипи на ЈП „Комуналец“ и службата „Мој општинар“ работеа на „Западен Булевар“ кај СЦ „Јасмин“ каде се постави систем за наводнување. Просторот предвиден за хортикултурно уредување е со површина од 1.300 метри квадратни. Овде ќе се посее трева, ќе се засадат зимзелени декоративни садници, а ќе се оформи и дрворед од влезот во паркингот на салата до „старата бензинска“.
Проектот по идеја на градоначалникот Јанчев опфаќа повеќе локации на кои што ќе се изврши хортикултурно уредување. Нови зелени површини ќе има на: ул.„Илинденска“, кејот во Ваташа, Булеварот „Цветан Димов“, ул, „Блажо Алексов“, просторот околу градинката кај ООУ „Гоце Делчев“, како и на улиците „Ѓоре Брушански“, ул.„Слога“ и ул.„Калница“ паркче во УЗ „Страшо Пинџур“.
Проектот треба да бидат завршен во тековната година.

ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ПОДИГАЊЕ НОВИ ЗЕЛЕНИ ПООВРШИНИ

ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ПОДИГАЊЕ НОВИ ЗЕЛЕНИ ПООВРШИНИ

Денеска Општината Кавадарци преку  службата Мој општинар и ЈП „Комуналец“ започна со реализација на проектот за подигање на нови зелени површини на повеќе локации во градот. Планот и динамиката беа одредени на состанок со градоначалникот Јанчев на чија идеја се реализира овој еколошки проект.

Просторот  на „Западен Булевар“ кај СЦ „Јасмин“ е првата локација на која се почна со реализацијата. Откако ќе се расчисти теренот, ќе се постави систем за наводнивање, ќе се посее трева и ќе се засади дрворед.

Планот опфаќа повеќе локации на кои што ќе се изврши хортикултурно уредување: ул.„Илинденска“, кејот во Ваташа, Булевар „Цветан Димов“, ул, „Блажо Алексов“, просторот околу градинката кај ООУ „Гоце Делчев“, како и на улиците „Ѓоре Брушански“, ул.„Слога“  и ул.„Калница“ паркче во УЗ „Страшо Пинџур“. Проектот треба да бидат завршен во тековната година.

Тиквешки гроздобер 2019 – Програма

Тиквешки гроздобер 2019 – Програма

 

ПЕТОК 06.09.2019

12:00h – 12:15hСВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ,,ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР’’                                                                                

Локација: Главна сцена, Градски плоштад

11:00h – 14:00hПрезентација и дегустација на Вина од Присутните Винарии

*Дополнително, во едно катче претставување/претстава на процесот на берба до создавање на виното и производите од грозје- Шумарско училиште.

Локација: Градски плоштад

13:00h – 13:30hTРКА НА КЕЛНЕРИ

Локација: ул.Илинденска

14:00h – 19:30h СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

18 – 19:30 – Трио Мањифико

21:30 – 23 h – Марјан Коцев и Галакси

Локација: Малото паркче

18 часот – Изложба на фотографии –Музеј галерија

15:00h – 16:00h ТУРНИР“Сестри Китеви”

Локација: С.Ц. Јасмин

 

20:30h – 21:00h Музика на разглас

 

21:30h – 22:45h 2БОНА

23:00h – 01:00h DJ TONI ZEN

Локација: Градски Плоштад

 

САБОТА 07.09.2019

10:00h – 12:30h Изложба на OLD TIMER-и

Локација: Градски плоштад

13:00h – 13:45h ТрадиционалноМОТО РЕЛИ

Локација: ул.Илинденска

14:00h – 15:00h Велосипедисти

Локација: Градски плоштад

– Штанд за тетовирање– артист Пане Ризов Bullfrog Tatto Studio

 

11:00h – 14:00h Традиционална ТАБЛИЈАДА

Локација: Малото паркче

14:00h – 19:30h СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

15 -16:30 – ТриоГранде

17- 18:30 Класико

Локација: Малото паркче

18:00h –ПРИЕМ на Градоначалникот во Хол на Дом на култура

19:00h – 19:30h СВЕЧЕНА СЕДНИЦА за Денот на Општината во Дом на култура

Локација: Домот на Културата со покана од Општина

 

20:30h – 21:00h Музика на разглас

21:30 – 22:30 – Наташа Малинкова

23:00h – 01:00h ЈЕЛЕНА РОЗГА

Локација: Градски Плоштад

02:30h – 05:00h DJ METODIJ HRISTOV

–          DJ Lako

–          DJ Power

–          DJ METHA MILL

 

Локација: Костурница

 

 

НЕДЕЛА 08.09.2019

12:00h – 14:00h Традиционален, голем КАРНЕВАЛ низ улиците на Кавадарци кој завршува со претставување на Градскиот плоштад

*Жонглери за дополнителна анимација

Локација: Градски Плоштад

14:00h – 19:30h СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

-15 – 16 и 30 – Дуо Форте и Александар Ангелов

17 – 18 и 30 – Дa Капо бенд

Локација: Малото паркче

 

20:00h – 20:30h Музика на разглас

20:30h – 21:45 БЕНД

22:00h – 01:00h ЗДРАВКО ЧОЛИЌ

01:00h Спектакулареногномет

Локација: Градски Плоштад

КРАЈ НА ФЕСТИВАЛОТ

ПРОГРАМА ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2019

ПРОГРАМА ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2019

ПЕТОК 06.09.2019

12:00 – 12:15 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ,,ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР’’  

Локација: Главна сцена, Градски плоштад

11:00 – 14:00 Презентација и дегустација на Вина од Присутните Винарии

*Дополнително, во едно катче претставување/претстава на процесот на берба до создавање на виното и производите од грозје- Шумарско училиште.

Локација: Градски плоштад

13:00 – 13:30 TРКА НА КЕЛНЕРИ

Локација: ул.Илинденска

14:00 – 19:30 СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

18 – 19:30 – Трио Мањифико

21:30 – 23.00 – Марјан Коцев и Галакси

Локација: Малото паркче

18 часот – Изложба на фотографии –Музеј галерија

15:00 – 16:00 ТУРНИР“Сестри Китеви”

Локација: С.Ц. Јасмин

20:30 – 21:00 Музика на разглас

21:30 – 22:45 2 БОНА

23:00 – 01:00 DJ TONI ZEN

Локација: Градски Плоштад

САБОТА 07.09.2019

10:00 – 12:30 Изложба на OLD TIMER-и

Локација: Градски плоштад

13:00 – 13:45  ТрадиционалноМОТО РЕЛИ

Локација: ул.Илинденска

14:00 – 15:00  Велосипедисти

Локација: Градски плоштад

– Штанд за тетовирање– артист Пане Ризов Bullfrog Tatto Studio

11:00 – 14:00 Традиционална ТАБЛИЈАДА

Локација: Малото паркче

14:00 – 19:30 СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

15.00 -16:30 – ТриоГранде

17.00– 18:30 Класико

Локација: Малото паркче

18:00 –ПРИЕМ на Градоначалникот во Хол на Дом на култура

19:00 – 19:30 СВЕЧЕНА СЕДНИЦА за Денот на Општината во Дом на култура

Локација: Домот на Културата со покана од Општина

20:30 – 21:00 Музика на разглас

21:30 – 22:30 – Наташа Малинкова

23:00 – 01:00 ЈЕЛЕНА РОЗГА

Локација: Градски Плоштад

02:30 – 05:00 DJ METODIJ HRISTOV

–          DJ Lako

–          DJ Power

–          DJ METHA MILL

Локација: Костурница

НЕДЕЛА 08.09.2019

12:00h – 14:00 Традиционален, голем КАРНЕВАЛ низ улиците на Кавадарци кој завршува со претставување на Градскиот плоштад

*Жонглери за дополнителна анимација

Локација: Градски Плоштад

14:00 – 19:30 СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

15 – 16 и 30 – Дуо Форте и Александар Ангелов

17.00 – 18 и 30 – Да Капо Bend

Локација: Малото паркче

20:00- 20:30 Музика на разглас

20:30– 21:45 БЕНД

22:00– 01:00 – ЗДРАВКО ЧОЛИЌ

01:00 Спектакулареногномет

Локација: Градски Плоштад

КРАЈ НА ФЕСТИВАЛОТ