Градоначалникот Митко Јанчев им ја честита Новата година на своите сограѓани на Градскиот плоштад

Градоначалникот Митко Јанчев им ја честита Новата година на своите сограѓани на Градскиот плоштад

Градоначалникот Митко Јанчев им ја честита Новата година на своите сограѓани на Градскиот плоштад

Градоначалникот Митко Јанчев им ја честита Новата година на своите сограѓани од Градскиот плоштад. Истовремено ги посети и дежурните вработени во ПС ОН Кавадарци, Брза помош, Противпожарната единица и Општа болница Кавадарци. Службите задолжени за безбедноста на нашиот град и грижата за нашите сограѓани добија пригодни подароци од Градоначалникот г-дин Митко Јанчев.

СКЕЈТ ПАРКОТ НА С.Ц „ЈАСМИН“ ДОБИ БЕТОНСКА ПОДЛОГА

СКЕЈТ ПАРКОТ НА С.Ц „ЈАСМИН“ ДОБИ БЕТОНСКА ПОДЛОГА

Согласно проектот „Скејт паркот“ на спортскиот центар „Јасмин“ ги добива вистинските контури. Деновиве ангажираната оператива изврши бетонирање на целата површина од 770  квадратни метри што ќе биде плато за рекреација и забава на младите „скејтери“ од Кавадарци и околината.

Скејт паркот ќа располага со 6 елементи и тоа: рампа, централен комбиниран елемен, и две различни Кутии за стругање. Од реквизитите ќе има Четвртина цевка,како и Права шина профил.

Општината веќе ја вгради подземната нисконапонска инсталација од системот за јавно улично осветлување, а ќе постави и урбана опрема: клупи за одмор и корпи за отпадоци.

ГРАДОНАЧЛНИКОТ ЈАНЧЕВ ГО ПРИМИ УСПЕШНИОТ СРЕДНОШКОЛЕЦ МАЈКЛ ГЕОРГИЕВСКИ

ГРАДОНАЧЛНИКОТ ЈАНЧЕВ ГО ПРИМИ УСПЕШНИОТ СРЕДНОШКОЛЕЦ МАЈКЛ ГЕОРГИЕВСКИ

Градоначалникот на Кавадарци м-р Митко Јанчев денеска во кабинетот го прими средношколецот Мајкл Георгиевски, кој како дел од македонскиот тим учествуваше на 16-та Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки, што од 3 до 12 декември се одржа во Доха, Катар.
Со сребрен медал се закити Мајкл Георгиевски, прва година во гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци, кој за време на државните натпревари оваа пролет беше основец во кавадаречкото ООУ „Гоце Делчев“.
Честитајќи му на младиот сограѓанин на исклучителниот успех градоначалникот Јанчев ја искажа неговата лична, како и определбата на општината за помош на талентираните ученици во нивниот понатамошен развој.
Навраќајќи се кон овој досега најголем успех на екипа од Македонија на меѓународен престижен натпревар, како и големиот успех на Мајкл, Јанчев нагласи дека токму ваквите успеси се поттик на општината да инвестира во подобрување на условите во образовните институции со цел и идните генерации да изнедрат успешни кадри.
Тој посочи дека треба многу повеќе да се вложува во учениците, со цел да постигнуваат уште поголеми успеси и достигнувања дома, како и во светот.
Македонскиот тим, составен од шест ученици и тројца професори, постигна голем успех на олимпијадата, на која учествуваа над 400 натпреварувачи од 70 држави во светот. Македонските ученици по природни науки физика, хемија и биологија. освоија сребрен и бронзен медал.
На Јуниорската олимпијада учесниците се натпреваруваа индивидуално на два теоретски тестови со прашања и задачи од предметите физика, биологија и хемија, и тимски со практична работа преку изведување по еден експеримент од секоја дисциплина.
До учеството на Олимпијадата во катарската престолнина, шесте македонски ученици ги поминаа општинските, регионалните и државните натпревари по физика, хемија и биологија, во периодот од февруари до мај 2019 година.

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА ОД  „ДНЕВЕН ЦЕНТАР“ КАВАДАРЦИ

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА ОД „ДНЕВЕН ЦЕНТАР“ КАВАДАРЦИ

Дедо Мраз заседно со градоначалникот на Oпштина Кавадарци Митко Јанчев, на штитениците од Дневен центар Кавадарци им подели новогодишни пакетчиња.
Јанчев им ја честита Новата 2020 година, а од неговите домаќини возвратно доби честитка за успешна и среќна нова година. Децата од Дневен цента му ги честитаа на Јанчев и престојните Божикни празници.

НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА И ПАКЕТЧИЊА ВО  ГРАДИНКАТА „РАДА ПОЦЕВА“

НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА И ПАКЕТЧИЊА ВО ГРАДИНКАТА „РАДА ПОЦЕВА“

Градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев денеска беше гостин на приредбата во централната градинка „Рада Поцева“.
Во партерот меѓу дечињата од градинката Јанчев ја проеследи новогодишната претстава подготвена од воспитувачките, во која настапиа и деца од повозрасните групи.
Најмладите со насмеани лица пееја и се забавуваа со детски новогодишни песнички.