„ПОДВИЖНА СКАЛА“ ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО ДОНАЦИЈА ОД „МАШИНОКОП“

„ПОДВИЖНА СКАЛА“ ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО ДОНАЦИЈА ОД „МАШИНОКОП“

Против пожарната единица на општина Кавадарци во чест на Денот на пожарникарите 20 мај, доби уште една донација. Овојпат се работи за противпожарно возило скала, коа зе потребите на противпожарната единица го набави фирмата „Машинокоп“ од Кавадарци.

Возилото е наменето за интервенции  при гаснење на пожари во висококатни згради, како и за спасување на луѓе при различни интервенции на високи објекти.

Со оваа донација се прошири и обнови возниот парк на ПП единицата, која претходно прими донација командно возило од фирмата „Екстра бус“.

Во наредниот период „Дрекслмајер“Македонија од Кавадарци ќе донира комплетна заштитно работна облека за персоналот.