Категорија: Урбанизам и Комунални дејности

Асфалтирање и комплетно ново осветлување на ул. ,,Лазо Асијата’’

Асфалтирање и комплетно ново осветлување на ул. ,,Лазо Асијата’’

Пробивање, асфалтирање и комплетно ново осветлување на ул. ,,Лазо Асијата’’ од муслиманските гробишта до спој со ул.,,Клинска’’ во должина од 900м и површина од 4800м2. Целосна инвестиција на Општина Кавадарци во износ од 22.000.000 ден како дел од програмата за комунална изградба за 2022 година.

Асфалтирање на ул. „Индустриска“

Асфалтирање на ул. „Индустриска“

Заврши асфалтирањето на дел од ул. ,,Индустриска” ( од Жито Југ до Хотел Елит) каде комплетно беше изваден стариот асфалт и заменет со нов на површина од 1900м2.

Изведувач е БИТЕМ од Скопје.

 

Асфалтирање на ул.Зелен пазар

Асфалтирање на ул.Зелен пазар

 Денес се асфалтира ул.Зелен пазар, на површина од 1200 м/2. Тоа значи дека за првпат куќите кои се лоцирани на таа улица, ќе добијат пристап со нивните возила, а сообраќајницата ќе биде двосмерна заради влез и излез на паркингот на пазарот.

Со оваа сообраќајница ќе постои и кружно движење на сообраќај со ул.Цано Поп Ристов, Зелен пазар и 7-ми Септември, со што движењето во градот нема да биде отежнато како што беше досега. Со асфалтирање на оваа улица и монтирањето на тезгите, пазарот би бил пуштен во употреба за неполн месец.

Целосно е завршен патот од Браната ХЕЦ Тиквеш до населба Голеш и с.Шешково

Целосно е завршен патот од Браната ХЕЦ Тиквеш до населба Голеш и с.Шешково

Целосно е завршен патот од Браната ХЕЦ Тиквеш до населба Голеш и с.Шешково, кој е комплетно тампониран во должина од 8 километри.

Од утре се продолжува во с. Ќесендре, Клиново, Куманичево и Драдња.

Изведувач е фирмата Портланд ОПЦ Струмица.

Асфалтирање на улици во УЗ Задругар

Асфалтирање на улици во УЗ Задругар

Денес се започна со асфалтирање на улици од УЗ Задругар. Се асфалтира ул.Галишка, ул.Наца Пинџурова и краци од ул.Црноречка, на површина од 2300 метри квадратни. Изведувач на работите е Ескаватори од Скопје.