Категорија: Улици и тротоари

ПОПЛОЧУВАЊЕ НА УЛИЦАТА „ПЕРО ВИДЕВ“ ВТОРА ФАЗА

ПОПЛОЧУВАЊЕ НА УЛИЦАТА „ПЕРО ВИДЕВ“ ВТОРА ФАЗА

Оперативата на фирмата „АС-Машини“ од Кавадарци започна со реализација на комунален проект за поплочување на улицата „Перо Видев“ во Ваташа.

Ова е втора фаза од реконструкцијата на оваа улица, на потегот од „Грковата чешма“ до спојот со улицата „Данко Дафков“.

Денеска на таа делница се поставуваше тампон, по што ќе уследи поплочување со бехатон коцки на вкупна површина од 1.000 метри квадратни.

Со овој проект, кој општината го реализира на барање на граѓаните, ќе се обезбеди подобар пристап и комуникација на жителите од тој дел на Ваташа.

ПОПЛОЧУВАЊЕ НА КРА ОД УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“ ВО ВАТАША

ПОПЛОЧУВАЊЕ НА КРА ОД УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“ ВО ВАТАША

Денеска Оперативата на фирмата „Градба Промет“ од Кавадарци поплочи површина од 100 метри квадратни на крак од улицата „Страшо Пинџур“ во Ваташа.

Проектот е дел од кампањата на Општина Кавадарци за ревитализација на неколку улици во село Ваташа.

И овој проект општината го реализира на барање на граѓаните.

ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ДАСКАЛ КАМЧЕ“ ВО ВАТАША

ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ДАСКАЛ КАМЧЕ“ ВО ВАТАША

Општината Кавадарци во склоп на комуналната изградба предаде на употреба на граѓаните уште еден комунален проект. Оперативата на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци заврши со поплочувањето на улицата „Даскал Камче“ во Ваташа.
Според проектот на површина од 270 метри квадратни на местото на старите гранитни коцки се поставени бехатон плочки.
Општината овој проект го реализира на барање на жителите од улицата „Даскал Камче“ во Ваташа.
Ова е првата од неколкуте улици во селото Ваташа кои во наредниот период ќе бидат реконструирани.

ПОСТАВУВАЊЕ НА БЕТОНСКА ПОДЛОГА НА КРАK ОД УЛИЦАТА „25-ТИ МАЈ“

ПОСТАВУВАЊЕ НА БЕТОНСКА ПОДЛОГА НА КРАK ОД УЛИЦАТА „25-ТИ МАЈ“

Оперативата на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци започна поставување на бетонската подлога на коловозот на крак од улицата „25-ТИ Мај“.
Според проектот се работи на бетонирање на улицата која се наоѓа над големиот потпорен ѕид. Предвидено е да се бетонираат 400 метри квадратни. По бетонирањето ќе следи изградба пристапни скали.
Со овој проект, кој општината го реализира на барање на граѓаните, ќе се обезбеди пристап на жителите од тој дел на градот. Општината со овој зафат им решава децениски проблем. Тие повеќе нема да газат прашина и кал.

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА  „ДАСКАЛ КАМЧЕ“ ВО ВАТАША

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ДАСКАЛ КАМЧЕ“ ВО ВАТАША

Општината Кавадарци продолжува со комуналната изградба. Оперативата на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци денеска ги вадеше старите гранитни коцки од улицата „Даскал Камче“ во Ваташа.

Според проектот на нивно место ќе бидат поставени бехатон плочки на вкупна површина од 270 метри квадратни.

Ова е првата од неколкуте улици во селото Ваташа кои во наредниот период ќе бидат реконструирани.

Општината овој проект го реализира на барање на жителите од Ваташа.