Категорија: Проекти

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ГЛАВНИТЕ УЛИЦИ ВО КАВАДАРЦИ

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ГЛАВНИТЕ УЛИЦИ ВО КАВАДАРЦИ

Општината Кавадарци во рамките на проектот МСИП, за ревитализација на главниоте улици, денеска преку ангажираната оператива започна со гребење на стариот и дотраен асфалт на улицата „7-ми Септември“.

Ова е втора фаза од проектот заз обновување на коловозната површина на улицата, а  се однесува за асфалтирање на потегот од Домот на културата до раскрсницата  со улиците „Цано Поп-Ристов“, „Браќа Џунови“  и ул.„Блажо Алексов“ кај мостот.

За време на изведувањето на рзботите на оваа улица се воведува времен режим на регулација на сообраќајот.

За таа цел се апелира до возачите и сите учесници во сообраќајот да се придржуваат и да ги почитуваат правилата и новиот времен режим на движење, како би помогнале за поефикаснио поквалитетно завршување на работите.

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ГЛАВНИТЕ УЛИЦИ ВО КАВАДАРЦИ

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ГЛАВНИТЕ УЛИЦИ ВО КАВАДАРЦИ

Општината Кавадарци продолжува со реализација на капиталниот проект МСИП, за ревитализација на главните улици, финансиран од Европската Унија и Светска банка.

Денеска ангажираната оператива започна со гребење на стариот и дотраен асфалт на најстарата улица во градот познатата „Црквинска улица“, „Мито Хаџи-Василев“. Со овој зафат општината ја подготвува улицата за асфалтирање со нов слој фин асфалт.

За време на изведувањето на работите на оваа улица се воведува нов времен режим на регулација на сообраќајот.

За таа цел се апелира до возачите и сите учесници во сообраќајот да се придржуваат и да ги почитуваат правилата и новиот времен режим на движење, како би помогнале за поефикасно и поквалитетно завршување на работите.

АСФАЛТИРАЊЕ НА БУЛЕВАРОТ „ЦВЕТАН ДИМОВ“

АСФАЛТИРАЊЕ НА БУЛЕВАРОТ „ЦВЕТАН ДИМОВ“

Општината Кавадарци ќе ревитализира уште една глана улица во градот.

Денеска се реализира асфалтирањето на втората лента од булеварот „Цветан Димов“ на потегот од раскрсницата кај ООУ „Гоце Делчев“ до спојот со „Северен булевар“ кај Хотел „ФЕНИ“. За време на викендов се асфалтираше прват лента од овој значаен булевар.

Асфалтирањето е во рамките на програмата за Ревитализација на главните улици во Кавадарци финансиран преку Проектот МСИП на Европската Унија и Светска банка.

Потпишан договорот за изградба на скејт парк

Потпишан договорот за изградба на скејт парк

Општина Кавадарци во соработка со Вардарски плански регион ќе го реализира проектот “Изградба на скејт парк со 7 елементи и уредување на пешачки и велосипедски патеки во Вардарскиот плански регион“.
Проектот е кофинансиран од страна на Министерството за локална самоуправа и Владата на Швајцарската Конфедерација. Општина Кавадарци учествува со околу 50% од вкупните средства. Голема благодарност до професионалниот скејтер Петар Вагенер од Германија кој веќе подолго време волонтира во Општина Кавадарци и беше најголем иницијатор за изградбата на скејт парк.

АСФАЛТИРАНА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА „ЦРНОРЕЧКА“

АСФАЛТИРАНА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА „ЦРНОРЕЧКА“

Ангажираната оператива на фирмата „Градба промет“ денесак асфалтираше делница од улицата „Црноречка“. Според проектот на општината Кавадарци беа асфалтирани нови дополнителни 140 метри од оваа улица која минува до „Кавадаречки дол“.

И овој комунален проект општината го реализира во рамките на Програмата за комунална изградба, а на барање на граѓаните од тој дел на Кавадарци.