Категорија: Проекти

ОБНОВЕН АСФАЛТ НА УЛИЦАТА  „РАЈКО ЖИНЗИФОВ“

ОБНОВЕН АСФАЛТ НА УЛИЦАТА „РАЈКО ЖИНЗИФОВ“

Ревитализирана уште една улица во Кавадарци. Фирмата „Изолација“ во рамките на проектот за обновување на дотрајаниот и оштетен асфалт на неколку улици, изврши поставување на нова асфалтна подлога на дел од улицата „Рајко Жинзифов“.

Овој пат се работи за поставување нов асфалт на површина од 1500м2 и тоа на делот од спојот со улица „Шишка“ во должина од 260 метри.

РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА  „ДИСАНСКА“

РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА „ДИСАНСКА“

Во рамките на втората кампања за ревитализирање на улиците во Кавадарци, викендов изведувачот „Изолација“ асфалтираше делница од улицата „Дисанска“.

Согласно проектот се постави нов слој асфалт на површина од 1350 м2, со што се обнови дел од оваа улица.

Претходно беше извршено гребење на стариот и оштетен асфалт.

На оваа локација општината инвестираше пари од буџетот за изградба на тротоарска делница.

НОВ ДЕТСКИ ЗАБАВЕН ПАРК

НОВ ДЕТСКИ ЗАБАВЕН ПАРК

Општина Кавадарци во рамките на Програмата за изградба на Детски забавни игралишта, успешно релизираше уште еден проект.

Фирмата ЗД „Горан“ од Кавадарци постави пет реквизити во новото забавно игралиште кое се наоѓа во Паркот на Револуцијата наспроти полицијата.

Со овој нов детски забавен парк општината обезбеди уште едно катче за забава на децата од Кавадрци и тоа на локација која е една од најпосетените за одмор на граѓаните.

УЛИЦАТА „СТРУШКА“ АСФАЛТИРАНА

УЛИЦАТА „СТРУШКА“ АСФАЛТИРАНА

Оперативата на фирмата „Изолација“ изврши асфалтирање на улицата „Струшка“ со целосно нов слој на површина од 1340м2.

Со ревитализација е опфатен делот од спојот со улица „Киро Крстев“ до спојот со улицата „Методи Џунов-Џико“.

Од сметка за комунална изградба општината инвестира 2.100.000 денари.

Во оваа кампања се реконструираа една улица во селото Марена, потоа улицата „Јован Планински“ улицата „Струшка“.

Ќе следува асфалтирање на улиците „Владимир Назор“, и „Дисанска“.

УЛИЦАТА „СТРУШКА“ ПОДГОТВЕНА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ

УЛИЦАТА „СТРУШКА“ ПОДГОТВЕНА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ

Оперативата на фирмата „Изолација“ во склоп на проектот за ревитализација на улицата „Струшка“ изврши гребење на целата површина на стариот оштетен и дотраен асфалт.

Во наредните денови следува поставување на нов слој асфалт на површина од 1340м2, од спојот со улица „Киро Крстев“ до спојот со Улицата „Методи Џунов-Џико“.

За оваа намена општината ќе потроши 2.100.000 денари. Парите се од буџетот, сметка за комунална изградба.

Според програмата на општина Кавадарци, во оваа кампања со реконструкција се опфатени улиците: „Струшка“, „Владимир Назор“, „Јован Планински“, „Дисанска“ и една улица во селото Марена.