Категорија: Реализирани проекти

РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА  „ДИСАНСКА“

РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЛНИЦА ОД УЛИЦАТА „ДИСАНСКА“

Во рамките на втората кампања за ревитализирање на улиците во Кавадарци, викендов изведувачот „Изолација“ асфалтираше делница од улицата „Дисанска“.

Согласно проектот се постави нов слој асфалт на површина од 1350 м2, со што се обнови дел од оваа улица.

Претходно беше извршено гребење на стариот и оштетен асфалт.

На оваа локација општината инвестираше пари од буџетот за изградба на тротоарска делница.

НОВ ДЕТСКИ ЗАБАВЕН ПАРК

НОВ ДЕТСКИ ЗАБАВЕН ПАРК

Општина Кавадарци во рамките на Програмата за изградба на Детски забавни игралишта, успешно релизираше уште еден проект.

Фирмата ЗД „Горан“ од Кавадарци постави пет реквизити во новото забавно игралиште кое се наоѓа во Паркот на Револуцијата наспроти полицијата.

Со овој нов детски забавен парк општината обезбеди уште едно катче за забава на децата од Кавадрци и тоа на локација која е една од најпосетените за одмор на граѓаните.

УЛИЦАТА „СТРУШКА“ АСФАЛТИРАНА

УЛИЦАТА „СТРУШКА“ АСФАЛТИРАНА

Оперативата на фирмата „Изолација“ изврши асфалтирање на улицата „Струшка“ со целосно нов слој на површина од 1340м2.

Со ревитализација е опфатен делот од спојот со улица „Киро Крстев“ до спојот со улицата „Методи Џунов-Џико“.

Од сметка за комунална изградба општината инвестира 2.100.000 денари.

Во оваа кампања се реконструираа една улица во селото Марена, потоа улицата „Јован Планински“ улицата „Струшка“.

Ќе следува асфалтирање на улиците „Владимир Назор“, и „Дисанска“.

АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА „ЈОВАН ПЛАНИНСКИ“

АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА „ЈОВАН ПЛАНИНСКИ“

Реконструирана уштре една витална улица во Урбаната заедница „Задругар. Механизацијата на фирмата „Изолација“ од Скопје постави нова асфалтна маса во должина од околу 300 метри на улицата „Јован Планински“.

Реконструкцијата на оваа улица е дел од втората кампања за ревитализација на неколку улици во градот.

Работите стартуваа со гребењето на старата и дотраена асфалтна подлога при што беа отстранети 1.700м2 оштетен асфалт.

Општината за овој проект издвои 1.813.000 денари, а парите се обезбедени од сметката за комунална изградба од од буџетот.

ОБНОВЕНА УРБАНАТА ОПРЕМА ВО  ГРАДСКИОТ ПАРК

ОБНОВЕНА УРБАНАТА ОПРЕМА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

Општината Кавадарци и ЈП „Комуналец“ спроведоа акција за обновување на урбаната опрема во градскиот парк „Љупчо Шкартов“.

Со проектот беа ошфатени сите оштетени клупи и канти за смет кој се наоѓаат по патеките во паркот.

Целосно се обновени дрвенит делови на клупите, кои сега се ставени во функција на граѓаните за одмор и рекреација.