РЕВИТАЛИЗАЦИЈА НА ЈАВНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

Започнаа работите на обновување на електричната мрежа од јавното осветлување во градскиот парк. Откако неодамна градоначалникот г.Митко Јанчев го обзнани проектот за ревитализација на јавното осветлување во градскиот парк „Љупчо Шкартов“, изведувачот започна со нејзино обновување.

Во наредниот период ќе се работи на целосна обнова на подземната електрична мрежа и тоа на потегот од влезот во паркот пред „Бриони“ се до платото на спомен костурницата.

Со завршувањето на работите патеките во паркот ќе бидат целосно осветлени а паркот освен дење ќе биде  достапен за граѓаните и во ноќните часови.