СЕЛОТО РЕСАВА ДОБИ УШТЕ ЕДНА УРБАНИЗИРАНА УЛИЦА

СЕЛОТО РЕСАВА ДОБИ УШТЕ ЕДНА УРБАНИЗИРАНА УЛИЦА

Општина Кавадарци преку оперативата на фирмата „Павер трејд“ урбанизираше уште една улица во селто Ресава.

Станува збор за дел од програмата за комунална изградба според кој во оваа Месна заедница се инвестираат 200.000 денари за поплочување на улици со вкупна површина од 160м2.

Со изградбата на оваа улица Ресава добива уште една урбанизирана улица која за жителите од овој дел на селото значи збогување со калта и прашината.

Интервенцијата на општината е во согласност со Месната заедница и барањата на жителите од селото кои се вградени во програмата за комунална изградба.