Топол културен бран во Кавадарци

Топол културен бран во Кавадарци

Во среда, на 19 август 2015, со почеток од 21.30 часот во Парк на револуцијата наспроти полицијата во Кавадарци, не очекува ексклузивен Џез концерт со “Por Ché Ne Trio“ и нивните гости.

„Por Ché Ne Trio“ е космополитски микс на три јаки музички личности, секоја од нив своевидна икона на традиционалната музика во нивните земји Аргентина, Италија и Македонија. На нивната стандардна постава Leo Genovese (Argentina) – piano, electronics, vocals, Francesco Marcocci (Italy) – acoustic bass, vocals и Александар Петров (Македонија) – drums, percussion, tapan, vocals, специјално на овој концерт ќе им се придружи Marie Petrov- (вокал, тромбон).

Нивната музика претставува трансверзала меѓу три континенти, преку оригинални композиции.

Досега настапувале во Аргентина, САД и др. Специјални гости на вечерта се прекалените кавадаречки џезери од бендот „Modern Jazz Quartet K“, со чиј настап ќе биде отворена оваа вечер.

Концертот е во рамките на “Топол културен бран“ и е во организација на Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ Министерството за култура на РМ и Локална самоуправа на Општина Кавадарци.

Во рамките на манифестацијата „Топол културен бран 2015“, во организација на Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци, а со подршка на Министерството за култура на РМ и Локалната самоуправа Кавадарци, во четврток, на 20 август 2015, Кавадарци го очекува исклучителна уметничка вечер:

20.00 часот (Галерија при Дом на култура Кавадарци) – Отворање на изложба на познатиот македонски ликовен уметник Драган Најденовски од Битола;

20.30 часот (Галерија при Дом на култура Кавадарци)-Промоција на книгата “Етичари“ од Проф.Д-р Кирил Темков

21.00 часот (Ресторан-базен при Хотел Уни Палас 2)- Отворање на Меѓународна ликовна колонија „Михајлово – Кавадарци 2015“

21.30 часот (Ресторан – базен при Хотел Уни Палас 2) – Џез концерт на „Modern Jazz Quartet K“ од ЛКавадарци