Третоодделенци во посета на општината Кавадарци

Третоодделенци во посета на општината Кавадарци

 Уеченици од трето одделение од основното општинско училиште „Гоце Делчев“ денеска беа во посета на Општината Кавадарци. Посетата е во рамките на наставата по предметото општество, методска единица „Запознај ја Локалната самоуправ“а.

Домаќин на деветдесеттина деса беше градоначалникот Александар Панов кој со гостите најпрвин се средтнаа во големата сала на Општината каде ги запозна со работата на општината, надлежностите и начинот на функционирање.

Потоа учениците поставуваа прашања поврзани со методската единица. Најмногу се интересираа за поставеноста на општината, начинот на работа на градоначалникот и советот на општината, а нивните прашања се однесуваа и на училиштето, нивната безбедност во сообраќајот, за тоа каково школо е потребно за да се стане градоначалник. Некои ученици прашуваа и за комуналните проблеми од нивните улици, а дел од учениците побаара во нивното училиште да се постават и клима уреди.

Во вториот дел од средбата децата го посети работниот кабинет на градоначалникот, каде исто така имаа многу прашања на кои побараа одговори од нивниот домаќин.