980true dots bottomright 150true true 800http://kavadarci.gov.mk/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-white
 • 5000 rowssides false 30 bottom 30
  Slide4
 • 5000 rowssides false 60 bottom 30
  Slide4
 • 5000 rowssides false 80 bottom 70
  Slide1
 • 5000 rowssides false 60 bottom 30
  Slide4

Јавен повик за апсолвенти и дипломирани невработени лица со висок просек

banernajstudenti

 

Нови сообраќајни знаци

20140917-311647deaca0f8c8f5bd84ba1ca90a85

Оперативата на специјализираната фирма „Виа Сигнал“ од Скопје деновиве работи на поставување на нова вертикална сообраќајна сигнализација на територијата на општина Кавадарци. Согласно тендерот општината годинава обезбеди сретства во висина од 600.000 денари кои пари се наменети за набавка на вкупно 302 сообраќајни знакови.

Повеќе

Патот Ладно долче-Страгово- Крњево е значајна сообраќајна делница за поткожувските села. Интензивно се работи на реконструкција и асфалтирање на овој патен правец. Деноввие завршува реконструкцијата на 5400 метри должни

IMG_2059

Продолжува реконструкцијата и ревитализацијата на локалниот патен правец Кавадарци, Ладно Долче-Страгово-Крњево.

Вкупната должина на трасеата изнесува 8.700 метри, од кои деновиве завршува реконструкцијата на 5 400  должни метри.

Повеќе

Репрезентативци и млади спортисти во велосипедизам

Репрезентативци и млади спортисти во велосипедизам (1)

Репрезентативци и млади спортисти во велосипедизам, веќе два дена ја возат делницата од Крушево до Пелинце, поминувајќи низ повеќе градови на Македонија.20-сетина велосипедисти пристигнаа во Кавадарци на 32 јули, а на 1 август ги прими градоначалникот Александар Панов. Притоа се разговараше за целта на маршот, да се промовира велосипедизмот како спорт за помладите од 15 години, и за идејата да се иницира обновување на трката „Ваташки Меморијал“ која 37 пати беше оддржана по повод 16 јуни, денот на стрелањето на 12-те деца.

Повеќе

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ ПРВИОТ МОДУЛАРЕН ПАРКИНГ ВО КАВАДАРЦИ

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ ПРВИОТ МОДУЛАРЕН ПАРКИНГ ВО КАВАДАРЦИ (3)

Деновиве  во тек е изградбата на првиот модуларен паркинг во Кавадарци, инвестиција на општината. За  изградба на паркингор на улицата „1 Мај“ веднаш под Хотел „Балкан“ се вложени средства од Буџетот на општината програма за комунална изградба. Истиот ќе се протега на површина од 1 100 м2 распоредени ва две нивоа, приземје и кат поставени на челични, метални и бетонски елементи  кои се вградуваат во паркингот. Изведувач не работите е фирмата „Масон Инжинеринг“ од Скопје која е повеќегодишен деловен партнер на италијанскиот производител од Болоња.
Повеќе

Реконструиран и во ново руво градскиот базен во Кавадарци

Реконструиран и во ново руво градскиот базен во Кавадарци (1)

 

Реконструиран и во ново руво градскиот базен во Кавадарци и официјално е во фунцкија. Општина Кавадарци заедно со ЈП „Јасмин“ овозможи разладување на грашаните до крајот на летниот училишен распуст. Повеќе

26 РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР НА ДЕТСКИ И МЛАДИНСКИ ХОРОВИ

Градоначалникот и Советот на општина Кавадарци и „Здружение на детски и маладински хорови“ имаат чест да ве поканат на 26 РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР НА ДЕТСКИ И МЛАДИНСКИ ХОРОВИ.

Untitled-1

 

 

 

 

 

 

Сала Дом на култура „Иван Мазов – Климе“ Кавадарци, сабота 24 и недела 25 мај 2014 година. Почеток во 11.00 часот

Б – Интегрирана дозвола – Урбан Инвест

Увид на дозвола во Општина Кавадарци во соба бр.14 од 08:30 до 14:30 часот од 02.05- 01.06.2014.

Собир на граѓани на Месна заедница „Гарниково“ Кавадарци

001

Агенда за избор на раководни тела на Урбани заеднци 2014 година

Agenda za urbanii zaednici-2014 god-gradski

Агенда за избор на раководни тела на Урбани заеднци 2014 година


Agenda za urbanii zaednici-2014 god-gradski

Агенда за избор на раководни тела на Урбани заеднци 2014 година

Agenda za urbanii zaednici-2014 god

Александар Панов во посета на САД

Александар Панов во посета на САД (1)     Градоначалникот  на Кавадарци Александар Панов на покана од  македонската дијаспора во САД, градоначалникот на Гарфилд Џозеф Билеијн, како и од Миниостерството за култура на Македонија, оствари работна посета на Соединетите Американски Држави во градовите Патерсон и Гарфилд.  Во овие две општини во државата Њу Џерси има голем број македонски иселеници особено од Кавадарци и Тиквешијата. Во рамките на работниот дел од посетата градоначалникот Панов имаше неколку средби со кавадаречките иселеници бизнисмени, на кои ги запозна нашите и американските граѓани со можностите за инвестирање во Македонија конкретно во Општина Кавадарци. Притоа говореше за забрзаната индустријализација на градот и општината пред се во делот на постојните две како  и на новата економска зона„Телот” каде општината како надополнување на поволностите што ги дава Владата на Република Македонија, на потенцијалните инвеститори им овозможува и низа бенефиции во делот на нејзините надлежности. Како еден од неколкуте позитивни примери на инвестиција на кавадречки иселеници во родниот крај ја посочи реализацијата на проектот на кавадарчанец од САД кој ќе гради станбен комплекс со градинка. Притоа градоначалникот ги образложи сите поволности кои ги дава општината за да се реализира оваа значајна инвестиција. Повеќе

Шефе -изложба во Њу јорк

Шефе -изложба во Њу јорк.јпг   Академскиот ликовен уметник Владимир Темков – Шефе во годината кога го одбележува реткиот јубилеј 30 години творештво, во месец август имаше единствена и ретка можност да го престави своето дело во еден од најголемите светски културни центри. Под покровителство на Министерството за култура на Република Македонија, Темков имаше своја изложба во една од најпрестижните уметнички точки на Менхетн во Њу Јорк галеријата „МЦ“. Повеќе

ОЗЕБРЕНИ УЛИЦИТЕ И КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ

ОЗЕБРЕНИ УЛИЦИТЕ И КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ    Во рамките на програмата за комунална изградба општина Кавадарци интензивно работи на одбележување на хоризонталната  сообраќајна сигнализацина на улиците во градот и на локалните патни правци со асфалтна подлога. Општината за оваа намена ќе потроши 800.000 денари од Буџетот од позициите за комунална изградба. Повеќе