980true dots bottomright 150true true 800http://kavadarci.gov.mk/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-white
 • 5000 rowssides false 30 bottom 30
  Slide4
 • 5000 rowssides false 60 bottom 30
  Slide4
 • 5000 rowssides false 80 bottom 70
  Slide1
 • 5000 rowssides false 60 bottom 30
  Slide4

26 РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР НА ДЕТСКИ И МЛАДИНСКИ ХОРОВИ

Градоначалникот и Советот на општина Кавадарци и „Здружение на детски и маладински хорови“ имаат чест да ве поканат на 26 РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР НА ДЕТСКИ И МЛАДИНСКИ ХОРОВИ.

Untitled-1

 

 

 

 

 

 

Сала Дом на култура „Иван Мазов – Климе“ Кавадарци, сабота 24 и недела 25 мај 2014 година. Почеток во 11.00 часот

Б – Интегрирана дозвола – Урбан Инвест

Увид на дозвола во Општина Кавадарци во соба бр.14 од 08:30 до 14:30 часот од 02.05- 01.06.2014.

Собир на граѓани на Месна заедница „Гарниково“ Кавадарци

001

Агенда за избор на раководни тела на Урбани заеднци 2014 година

Agenda za urbanii zaednici-2014 god-gradski

Агенда за избор на раководни тела на Урбани заеднци 2014 година


Agenda za urbanii zaednici-2014 god-gradski

Агенда за избор на раководни тела на Урбани заеднци 2014 година

Agenda za urbanii zaednici-2014 god

Александар Панов во посета на САД

Александар Панов во посета на САД (1)     Градоначалникот  на Кавадарци Александар Панов на покана од  македонската дијаспора во САД, градоначалникот на Гарфилд Џозеф Билеијн, како и од Миниостерството за култура на Македонија, оствари работна посета на Соединетите Американски Држави во градовите Патерсон и Гарфилд.  Во овие две општини во државата Њу Џерси има голем број македонски иселеници особено од Кавадарци и Тиквешијата. Во рамките на работниот дел од посетата градоначалникот Панов имаше неколку средби со кавадаречките иселеници бизнисмени, на кои ги запозна нашите и американските граѓани со можностите за инвестирање во Македонија конкретно во Општина Кавадарци. Притоа говореше за забрзаната индустријализација на градот и општината пред се во делот на постојните две како  и на новата економска зона„Телот” каде општината како надополнување на поволностите што ги дава Владата на Република Македонија, на потенцијалните инвеститори им овозможува и низа бенефиции во делот на нејзините надлежности. Како еден од неколкуте позитивни примери на инвестиција на кавадречки иселеници во родниот крај ја посочи реализацијата на проектот на кавадарчанец од САД кој ќе гради станбен комплекс со градинка. Притоа градоначалникот ги образложи сите поволности кои ги дава општината за да се реализира оваа значајна инвестиција. Повеќе

Шефе -изложба во Њу јорк

Шефе -изложба во Њу јорк.јпг   Академскиот ликовен уметник Владимир Темков – Шефе во годината кога го одбележува реткиот јубилеј 30 години творештво, во месец август имаше единствена и ретка можност да го престави своето дело во еден од најголемите светски културни центри. Под покровителство на Министерството за култура на Република Македонија, Темков имаше своја изложба во една од најпрестижните уметнички точки на Менхетн во Њу Јорк галеријата „МЦ“. Повеќе

ОЗЕБРЕНИ УЛИЦИТЕ И КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ

ОЗЕБРЕНИ УЛИЦИТЕ И КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ    Во рамките на програмата за комунална изградба општина Кавадарци интензивно работи на одбележување на хоризонталната  сообраќајна сигнализацина на улиците во градот и на локалните патни правци со асфалтна подлога. Општината за оваа намена ќе потроши 800.000 денари од Буџетот од позициите за комунална изградба. Повеќе

Се крпат ударните дупки

се крпат ударните дупки          Општината Кавадарци интензивно работи на крпењето на ударните дупки по градските улици и на локалните патни правци. Во рамките на програмата за комунална изградба позиција за одржување на улици и патишта се инвестираат 3.000.000 денари од комуналната сметка на општинскиот Буџет. Парите се наменети за крпење на 2700м2 оштетени парки на  улиците во централното градско подрачје. Повеќе

Ристо Соколов Сокол со нова самостојна изложба

 Ристо Соколов     Еден од најпознатите кавадаречки и македонски ликовни уметници Ристо Соколов Сокол ќе има нова самостојна изложба. Утре  6 септември 2013 со почеток од 20.00 часот во изложбените салони на „Музеј – Галерија“ Кавадарци ретроспективно ќе бидат изложени 50-тина дела настанати последните 5 години. Во различни техники и материјали од обемното творештво на Ристо Соколов Сокол пред ликовната јавност, меѓу другите ќе се најдат дела од неговите циклуси „Траги“ и „Некогаш и денес“ работени со природни материјали, каде авторот се јавува како иноватор во техничка и материјална смисла, создавајќи ликовна уметност на начин како тоа го правеле старите мајстори, надоградувајќи го сето со сопствен оригинален и имагинативен набој, редок на македонската ликовна сцена. Повеќе

Пробиен патот до селото Галиште

пробиен патод до селото Галиште.јпг

       На срединато од летото општината Кавадарци согласно програмата за комунална изградба 2013 година вложи 500.000 денари во реконструкција и адаптација на локалниот патен правец кон селото Галиште. Оперативата на кавадаречката фирма „Градба промет“ ги заврши работите на овој локален пат во вкупна должина од 19,5 километри. Станува збор за земјен пат  кој ги поврзува селата Ќесендре и Галиште каде се работеше на пробивање на целосно нова траса во должина од 4,5 километри, како и на расчистување и реконструкција на останатите 15 километри.

Повеќе

Осумнаесет велосипедисти од Велосипедската федерација на Македонија пристигнаа во Кавадарци

Осумнаесет велосипедисти од Велосипедската федерација на Македонија денеска пристигнаа во Кавадарци како дел од велосипедската трка која се  одржува во повеќе етапи низ земјава  по повод одбележувањето  на денот на независноста на Република Македонија.

Осумнаесет велосипедисти пристигнаа во Кавадарци Повеќе

ОГЛАС ЗА ЈАВНА РАСПРАВА

 

Oglas za javna rasprava

Санирање на оштетниот асфалт на новиот кружен тек

Соопштение за медиуми Санирање на оштетниот асфалт на новиот кружен тек -

Соопштение:

                       Оперативата на фирмата концесионер за изградба на новиот кружен тек на спојот на „Западен Булевар“ со  булеварот „Моша Пијаде “во Кавадарци започна со отсратнување на оштетениот слој на сфалт.

До оштетувањето дојде десеттина денови откако истиот беше поставен на целата површина од коловозот на кружното вртење. На неколку места се појавија пукнатини и набирање на асфалтната маса. Повеќе