ГРАДОНАЧАЛНИК

Митко Јанчев е роден на 01.11.1981 година. Сопруг на Веселка и татко на три деца: Никола, Стојанче и Мила. Митко Јанчев е дипломиран инженер-геолог на Универзитетот „Гоце Делчев” Штип, а Магистерските студии на истиот ги завршува во отсекот на техничките науки, петрологија, минералогија и геохемија.
Во 2017 година е избран за кандидат за Градоначалник на Општина Кавадарци од ВМРО – ДПМНЕ. Победува во вториот круг од изборите. Неговата најголема амбиција е Кавадарци да стане убаво место за живеење со изграден систем на работа кој ќе трае во иднина. Оваа негова амбиција ја прифатија и граѓаните и доби огромна поддршка.

За овие избори Јанчев кажа: „Ја водев најтешката битка во мојот живот.“

 

Градоначалник на Општина Кавадарци,

Митко Јанчев

МОЈ ОПШТИНАР

Општината е јавна институција која е сервис на граѓаните и работи во нивни интерес. Проектот “Мој општинар“ има за цел да ги детектира проблемите на граѓаните од терен и потоа да ги решава во рамките на овластувањето на надлежностите на општината, согласно законите за определени теми и статутот на општината.


ЈАВЕН ПОВИК за претрпено материјална штета од природна непогода-голомразица

ЈАВЕН ПОВИК за претрпено материјална штета од природна непогода-голомразица

Се повикуваат граѓаните на Општина Кавадарци  кои што имаат претрпено материјална штета од природна непогода-голомразица која што го зафати подрачјето на територијата на општината, во (...)

НЛБ Банка донира 16 преносни компјутери во 4 основни училишта во општина Кавадарци

НЛБ Банка донира 16 преносни компјутери во 4 основни училишта во општина Кавадарци

Општина Кавадарци прими донација од НЛБ БАНКА за 4 oсновни училишта ООУ „Димката А. Габерот“ Кавадарци, ООУ „Димката А. Габерот“ с.Ваташа, ООУ „Гоце Делчев“ (...)
OОМБУ „Лазо Мицев Рале“ го одбележа патрониот празник - се отвора паралелка за средно образование

OОМБУ „Лазо Мицев Рале“ го одбележа патрониот празник - се отвора паралелка за средно образование

Градоначалникот Митко Јанчев, секретарот на општината, претседателот на советот и советници, Делегации од ОМБУ „Лазо Мицев Рале“,   денеска положија свежо цвеќе на спомен бистата на (...)

ОПШТИНА КАВАДАРЦИ СЕ ВКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СВЕСНОСТА ЗА АУТИЗМОТ

ОПШТИНА КАВАДАРЦИ СЕ ВКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СВЕСНОСТА ЗА АУТИЗМОТ

Градоначалникот м-р. Митко Јанчев, претседателот на советот Ристо Сакалиев и општинската администрација денеска на платото пред општинската зграда симболично со пуштање во воздух на сини (...)

ПОПЛОЧЕНА НОВАТА УЛИЦА „ВУКО КАРОВ“  ВО НАСЕЛБАТА „ПАРК“

ПОПЛОЧЕНА НОВАТА УЛИЦА „ВУКО КАРОВ“ ВО НАСЕЛБАТА „ПАРК“

Општина Кавадарци од денеска впишува уште една урбанизирана улица на територијата од градот.Ангажираната оператива на градежната фирма „Градба промет“ од Кавадарци ги поставуваше последните квадрат  (...)

МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАНЧЕВ ВО ПОСЕТА НА  ООУ „СТРАШО ПИНЏУР“

МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАНЧЕВ ВО ПОСЕТА НА ООУ „СТРАШО ПИНЏУР“

Министерката за образование Мила Царовска денеска беше во работна посета на општина Кавадарци. Во придружба на градоначалникот м-р.Митко Јанчев изврши увид во градежните работи на (...)

БЛАГОДАРНИЦИ ЗА ПРИДОНЕС НА

БЛАГОДАРНИЦИ ЗА ПРИДОНЕС НА "ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2019"

Градоначалникот на Кавадарци-Митко Јанчев вечерва во име на Општина Кавадарци додели благодарници на претставници на компании ,винарии, угостителски објекти,фирми и поединци кои на директен (...)

Свечена седница на советот на општина Кавадарци - доделени седмо септемвриските награди

Свечена седница на советот на општина Кавадарци - доделени седмо септемвриските награди

Советот на општина Кавадарци вечерва одржа свечена седница по повод денот на ослободувањето на Кавадарци.

Градоначалникот Митко Јанчев во своето обраќање се осврна на досега сработеното, (...)