Деловни информации

Хотели на територија на Општина Кавадарци


Хотел Фени
Булевар „Едвард Кардељ“ бб
На северната заобиколница во новиот центар на Град Кавадарци
Телефони: +389 43 412 244, +389 43 413 639

Хотел Уни Палас 1
Булевар „Едвард Кардељ„  Кавадарци
Во новиот центар на Кавадарци на кружниот тек.
Телефони: 043 419 600, 071 219 304

Хотел Уни Палас 2
Индустриска, Кавадарци
Западен дел од Кавадарци близу Западна индустриска зона
Телефони: 043 414 263; 071 219 307

Одморалиште Михајлово
Кожуф Планина, Конопиште, Кавадарци
Телефон: 072 243 550; 072 243 540

Вила Бела бутик хотел
Во месноста Моклиште Кавадарци
Телефон: 071 221 551

 

Угостителски објекти во Општина Кавадарци

1. Ресторани

Ресторан Ексклузив
Ул: Булевар Македонија 34 Кавадарци
Телефон: 043 411 561

Гостилница Старо Маало
Ул. Браќа Хаџи Тефови бр.36 Кавадарци
Телефон: 078 296 224

Кафе ресторан Булевар
Ул. Булевар Никола Минчев бр.1 Кавадарци
Телефон: 070 360 030

Ресторан Кино Бавча
Ул. 7-ми Септември 1  Кавадарци
Телефон: 071 230 000

Паб Блу
Ул. Цано Поп Ристов бб Кавадарци
Телефон: 043 552 266

Ресторан Комфорт Моклиште
Во месноста Моклиште Кавадарци
Телефон: 070 330 999

Пицерија Спанџа
Ул. Булевар Македонија бб Кавадарци
Телефон: 043 414 707

Ресторан Балкан Зарков
Ул. Булевар Македонија бр.26 Кавадарци>
Телефон: 078 216 114

Ресторан Белисимо
Ул. Видое Смилевски 24 Кавадарци>
Телефон: 043 550 888; 075 416 336

Ресторан Марија
Улица „Шишка“ бр.192>
Резервации: 043 418 004

Ресторан Рамацоти
Булевар Македонија бб>
Резервации: 043 400 860

Ресторан Фантази
Ул. Браќа Миладинови 11 Кавадарци>
Телефон: 043 550 088

Рибен ресторан Тиволи
Ул. Булевар Македонија бб Кавадарци>
Телефон: 078 218 194

Ресторан Стар Балкан
Ул. Мито Хаџи Василев Кавадарци>
;Телефон: 070 218 739

 

2. Кафетерии

Стрит Бар
Ул. Илинденска бб Кавадарци>
Телефон: 077 745 413

Централ кафетерија и клуб
Ул. Плоштад Маршал Тито 1 Кавадарци>
Телефон: 043 522 245

Тоскано
Ул. Плоштад Маршал Тито 12 Кавадарци>
Телефон: 071 366 190

Тајм Аут
Ул. Илинденска 68 Кавадарци>
Телефон: 076 257 020

Сити Најс Кафе>
Ул. Илинденска бб Кавадарци>
Телефон: 078 262 923

Сити Арт Кафе
Ул. Плоштад Маршал Тито Кавадарци>
Телефон: 070 780 906

Кафе Бар Рома
Ул. Илинденска бб Кавадарци>
Телефон: 070 594 706

Паб Блу
Ул. Цано Поп Ристов бб Кавадарци>
Телефон: 043 552 266

Кафе Бар Лего
Ул. Илинденска 46 Кавадарци>
Телефон: 076 780 775

Ланч Бар Тајм
Ул. 7-ми Септември 62 Кавадарци
Телефон: 071 324 600

Ланч Бар Пикасо
Хотел Уни Палас 1 Кавадарци

Клуб Елемент
Телефон: Ул. Илинденска 22 Кавадарци
Телефон: 070 783 784

Кафе Бар Дистрикт
Телефон: Ул. Дисанска бб Кавадарци
Телефон: 077 849 458

 

Винари во Општина Кавадарци


Винарија Тиквеш
Година на основање: 1946
Локација: Кавадарци
Капацитет на производство: 35.000.000 L
Сала за дегустација: Да
Инфо +389 43 447 500
www.tikves.com.mk

Винарија ВВМ ГД Тиквеш
Година на основање: 2013
Локација: Кавадарци
Капацитет на производство: 8.000.000 L
Сала за дегустација: Да
Инфо +389 70 376 847
www.gdtikveswinery.com

Винарија Трајковски
Година на основање: 1922
Локација: с.Крњево, Кавадарци
Капацитет на производство: 70.000 L
Сала за дегустација: ДаИнфо +389 75 448 063
biljana@traikovsky.com
www.traikovsky.com

Винарија Попов
Година на основање: 2001
Локација: с.Сопот, Кавадарци
Капацитет на производство: 300.000 L
Сала за дегустација: Да
Инфо +389 43 441 116
popov@popovwinery.com.mk
www.popovwinery.com.mk

Винарија Пеца
Година на основање: 2016
Локација:Кавадарци
Капацитет на производство: 25.000
Сала за дегустација: Не
Инфо: +389 43 413 360
Info@winerypeca.com
www.winerypeca.com

Винарија Наумчеви Ѓи Ем Ен
Година на основање: 2004
Локација: Кавадарци
Капацитет на производство: 20.000 L
Сала за дегустација: Да
Инфо: +389 78 324 178

 

Винарија Малерич
Година на основање: 2005
Локација: Марена
Капацитет на производство: 20.000 L
Сала за дегустација: Да
Инфо +389 075 423 291
info@maleric.com.mk

 

Винарија Ерос
Година на основање: 2004
Локација: с.Марена, Кавадарци
Капацитет на производство: 10.000 L
Сала за дегустација: Да
Инфо +389 70 796 490