Градоначалник

grozje

Градоначалник

Градоначалник Митко Јанчев

Митко Јанчев - Градоначалник

Митко Јанчев е роден на 01.11.1981 година. Сопруг на Веселка и татко на три деца: Никола, Стојанче и Мила. Митко Јанчев е дипломиран инженер-геолог на Универзитетот „Гоце Делчев” Штип, а Магистерските студии на истиот ги завршува во отсекот на техничките науки, петрологија, минералогија и геохемија.

Во 2022 година докторира на тема Еколошка жешка точка – депонија за индустриски отпад “ХИВ Велес“, минералошки, геохемиски и радиохемиски истражувања и се стекнува со научен назив Доктор на технички науки.

Во 2017 година е избран за кандидат за Градоначалник на Општина Кавадарци од ВМРО – ДПМНЕ. Победува во вториот круг од изборите. Неговата најголема амбиција е Кавадарци да стане убаво место за живеење со изграден систем на работа кој ќе трае во иднина. Оваа негова амбиција ја прифатија и граѓаните и доби огромна поддршка.

За овие избори Јанчев кажа: „Ја водев најтешката битка во мојот живот.“

 

Отчетност

  • Информација за нето плата на Градоначалник 110.550 ден. 
  • Платата во вкупен нето износ од 110.550 ден ја донира.

 

Приемен час за консултации со Градоначалник 

  • Четврток 10-17 часот.