ГРАДОНАЧАЛНИК

Митко Јанчев е роден на 01.11.1981 година. Сопруг на Веселка и татко на три деца: Никола, Стојанче и Мила. Митко Јанчев е дипломиран инженер-геолог на Универзитетот „Гоце Делчев” Штип, а Магистерските студии на истиот ги завршува во отсекот на техничките науки, петрологија, минералогија и геохемија.
Во 2017 година е избран за кандидат за Градоначалник на Општина Кавадарци од ВМРО – ДПМНЕ. Победува во вториот круг од изборите. Неговата најголема амбиција е Кавадарци да стане убаво место за живеење со изграден систем на работа кој ќе трае во иднина. Оваа негова амбиција ја прифатија и граѓаните и доби огромна поддршка.

За овие избори Јанчев кажа: „Ја водев најтешката битка во мојот живот.“

 

Градоначалник на Општина Кавадарци,

Митко Јанчев

МОЈ ОПШТИНАР

Општината е јавна институција која е сервис на граѓаните и работи во нивни интерес. Проектот “Мој општинар“ има за цел да ги детектира проблемите на граѓаните од терен и потоа да ги решава во рамките на овластувањето на надлежностите на општината, согласно законите за определени теми и статутот на општината.


ИЗВЕСТУВАЊЕ!

Општина Кавадарци во соработка со ЈП Комуналец, во деновите 19.08.2019 година ( понеделник ) и 20.08.2019 година ( вторник ) со почеток од 21:30 часот, на ул.Илинденска , од стар кружен тек до Стопанска банка , ќе започне со обележување на хоризонтална сигнализација на паркинг места согласно основен сообраќаен проект за режим на сообраќај на зонско паркирање.

Со почит, 
Кабинет на Градоначалник

Царовска: Продолжуваме да инвестираме во градинки, Кочани, Неготино, Кисела Вода и Кавадарци добија грант од Светска банка за нови објекти

Царовска: Продолжуваме да инвестираме во градинки, Кочани, Неготино, Кисела Вода и Кавадарци добија грант од Светска банка за нови објекти

Кочани, Неготино, Кисела Вода и Кавадарци се првите четири општини од вкупно 17 коишто ќе градат нови градинки со грант од Проект финансиран од Светска (...)

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАРКИНГОТ ПОД  ХОТЕЛОТ „БАЛКАН“

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАРКИНГОТ ПОД ХОТЕЛОТ „БАЛКАН“

Општина Кавадарци реализира нов комунален сообраќаен проект. Ангажираната фирма „Изолација“ започна со подготвителните работи за реконструкција и проширување на паркингот на улицата „Благој Крстиќ“ под (...)

ПРВИЧНА ОГРАНИЧЕНА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕ ВРЗ ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВА ГРАДИНКА НА УЛИЦА РЕСАВСКА

ПРВИЧНА ОГРАНИЧЕНА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕ ВРЗ ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВА ГРАДИНКА НА УЛИЦА РЕСАВСКА

Известување

Во вторник 06.08.2019 во 11h во просториите на Општина Кавадарци Сала за Совет ќе се изврши презентација на проектот за изградба на градинката во нашата (...)

Едукативна акција на градскиот плоштад организирана од Дирекцијата за заштита и спасување

Едукативна акција на градскиот плоштад организирана од Дирекцијата за заштита и спасување

Дирекцијата за заштита и спасување денес реализираше превентивна и едукативна акција на градскиот плоштад. Во акцијата се вклучени и локалната самоуправа, полициска станица и противпожарна (...)

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА  КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ВВ „ТИКВЕШ“

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ВВ „ТИКВЕШ“

Ангажираната фирма „Градба промет“ денеска започна со асфалтирањето на сообраќајно-комуналниот проект-Кружен тек кај ВВ „Тиквеш“. Општината овде гради современо сообраќајно решение за експресно одвивање на (...)

ПРОШИРУВАЊЕ НА КОЛОВОЗОТ КАЈ КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ МОСТИ НА  „7 СЕПТЕМВРИ“

ПРОШИРУВАЊЕ НА КОЛОВОЗОТ КАЈ КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ МОСТИ НА „7 СЕПТЕМВРИ“

Активностите за реконструкција на улицата „7 септември“ се одвиваат непречено. Денеска ангажираната оператива работеше на проширувањето на дел од коловозната лента на кружниот тек  на (...)

ПОДГОТОВКА НА УЛИЦАТА „ТИКВЕШКО ВОСТАНИЕ“ ЗА НОВ АСФАЛТ

ПОДГОТОВКА НА УЛИЦАТА „ТИКВЕШКО ВОСТАНИЕ“ ЗА НОВ АСФАЛТ

Општина Кавадарци продолжува со реализација на проектот за ревитализација на улицата „Тиквешко востание“ на потегот од првиот триаголник до плоштадот.
Ангажираната оператива денесак изврши гребење (...)

ЗАПОЧНА ОБНОВАТА НА ФАСАДАТ НА ЗГРАДАТА „ТУТУНСКА“

ЗАПОЧНА ОБНОВАТА НА ФАСАДАТ НА ЗГРАДАТА „ТУТУНСКА“

Продолжува проектот за обновување на фасадите на зградите во централното градско подрачје.
Оперативата на ангажираната фирма „Метал Апостолов“ започна со обнова на фасадата на зградата (...)

ИЗГРАДЕН ПОТПОРЕН ЅИД  И ПОПЛОЧУВАЊЕ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТ „ВЛАДИМИР НАЗОР“

ИЗГРАДЕН ПОТПОРЕН ЅИД И ПОПЛОЧУВАЊЕ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТ „ВЛАДИМИР НАЗОР“

Оперативата на ангажираната фирма „Коп инжинеринг“ деновиве работи на  поплочување на дел од улицата „Владимир Назор“. Општина Кавадарци го реализира овој проект на барање на (...)

ПРОДОЛЖУВА ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ КЕЈ-ШЕТАЛИШТЕ ВО ВАТАША

ПРОДОЛЖУВА ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ КЕЈ-ШЕТАЛИШТЕ ВО ВАТАША

 Новиот кеј-шеталиште во селото Ваташа го добива својот проектиран изглед. Оперативата на ангажираната фирма „Градба промет“ од Кавадарци, деновиве работи на обновување на оштетените делови (...)