Настани

Промовирана новата Памп патека

05.09.2023

На Градски плоштад имаше масовна велосипедска парада со возење велосипеди низ улиците на градот, се до ново изградената ПАМ ТРАК ПАТЕКА!

Показна вежба “Брз одговор 23”

29.08.2023

Во посета на Општина Кавадарци беа амбасадорката на САД во Македонија г-ѓа Ангела Агелер и министерката за одбрана г-ѓа Славјанка Петровска. Заедно со градоначалникот Митко Јанчев беа присутни на вежбата на која учествуваа припадници од Армиите...

Градоначалникот Митко Јанчев првпат имаше работна средба со амбасадорката на Република Сојузна Германија во Македонија

23.08.2023

Денес градоначалникот Митко Јанчев првпат имаше работна средба со амбасадорката на Република Сојузна Германија во Македонија, Н.Е Петра Дрекслер, како и претставници од амбасадата.

Работен состанок на градоначалникот со министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска

22.08.2023

Градоначалникот Митко Јанчев имаше работен состанок и со министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, на кој дадоа акцент на идните два капитални проекти кои се планирани

Одбележување на 80 години од стрелањето на 12-те Ваташки младинци

19.06.2023

Се навршија 80 години од ѕверското убиство на 12-те ваташки младинци од бугарскиот фаш

Градоначалникот Митко Јанчев имаше средба со раководството и ракометарите на ГРК Тиквеш 2014 Кавадарци

30.03.2023

Тие му се заблагодарија за безрезервната поддршка која тој ја дава како човек и градоначалник, а и секако на Локалната самоуправа која преку реализираните проекти во областа на спортот значително ги подобри условите за младите и спортот во Кавадарци.