Одбележување на православниот христијански празник - Св. Трифун

05.02.2024

Општина Кавадарци и оваа година со пригодна програмa во соработка со културните институции која ќе трае од 12 до 15.02.2024 година, збогатена со убава музика и добро вино, ќе го одбележи Свети Трифун, денот на виното, чувар на лозјата и заштитник на лозарите.

Добредојдени сте сите! 
Се гледаме на Свети Трифун!

 

Св. Трифун