Промовирана новата Памп патека

05.09.2023
На Градски плоштад имаше масовна велосипедска парада со возење велосипеди низ улиците на градот, се до ново изградената ПАМ ТРАК ПАТЕКА!

Врачена плакета на Градоначалникот Митко Јанчев за ,,Менаџер за 2022 година”

04.05.2023
Директорот на весникот Вечер и порталот vecer.press г-дин Бобан Богдановски Андрески, на градоначалникот Митко Јанчев му е врачена плакета ,,Менаџер за 2022 година”, за особен придонес во развојот на Општината и на компанијата Кожувчанка.

Донација на компјутерска опрема од страна на компанијата “EPT – Electronic Precision Technology” од Германија

07.04.2023
Деновите во Општина Кавадарци пристигна донација на компјутерска опрема. Донацијата е обезбедена во комуникација со Александар Мурџев со потекло од Кавадарци кој што живее и работи во Германија во компанијата “EPT – electronic precision technology” од областа на хардвер и софтвер.

Градоначалникот Митко Јанчев имаше средба со раководството и ракометарите на ГРК Тиквеш 2014 Кавадарци

30.03.2023
Тие му се заблагодарија за безрезервната поддршка која тој ја дава како човек и градоначалник, а и секако на Локалната самоуправа која преку реализираните проекти во областа на спортот значително ги подобри условите за младите и спортот во Кавадарци.