Донација на компјутерска опрема од страна на компанијата “EPT – Electronic Precision Technology” од Германија

07.04.2023
Деновите во Општина Кавадарци пристигна донација на компјутерска опрема. Донацијата е обезбедена во комуникација со Александар Мурџев со потекло од Кавадарци кој што живее и работи во Германија во компанијата “EPT – electronic precision technology” од областа на хардвер и софтвер.

Градоначалникот Митко Јанчев имаше средба со раководството и ракометарите на ГРК Тиквеш 2014 Кавадарци

30.03.2023
Тие му се заблагодарија за безрезервната поддршка која тој ја дава како човек и градоначалник, а и секако на Локалната самоуправа која преку реализираните проекти во областа на спортот значително ги подобри условите за младите и спортот во Кавадарци.

Јавен конкурс за делегирање на надлележностите на Општина Кавадарци за организирање и реализирање на културните манифестации

20.01.2023

Врз основа на Одлука за делегирање на надележностите на Општина Кавадарци за организирање и реализирање на културните манифестации по Програмата за

Работен состанок на Градоначалникот за реализација на идни проекти во Вардарски плански регион

23.12.2022
Работен состанок со министерот за Локална самоуправа Ристо Пенов, градоначалниците на општините Велес, Неготино и Свети Николе, директорот на Вардарски плански регион, со претставници од Амбасадата на Р. Турција