Забрана за движење во шума

17.07.2023

По однос на препораката на Владата за забрана за движење во шума, ја известуваме јавноста дека има воведено забрана за движење во шума на териториј

Среќно Мајкл и уште поголеми успеси во иднина!

06.07.2023
Градоначалникот Митко Јанчев и претседателот на Советот на Општина Кавадарци, д-р Стојанче Рамов, имаа средба со Мајкл Георгиевски, ученик кој има континуиран успех во областа на природно математичките науки, придружуван од директорката на СОУ Гимназија ,,Добри Даскалов’’ Јасминка Чулева.